Activiteiten & klussen

Activiteiten voor senioren

Iedere woensdagavond is er toss vanaf 19:00 uur (maar wat later komen mag ook). Ook beginners en nieuwe leden zijn hier van harte welkom!!

Iedere maandagmiddag is er vanaf 13:00 toss voor iedereen die overdag vrij heeft en zin heeft om een lekker potje te tennissen (je kunt er natuurlijk ook een middagje vrij voor nemen…).

Je kunt meedoen aan de voorjaars- en/of de najaarscompetitie, de jaarlijkse clubkampioenschappen (enkel, dubbel) en de interne competities (zonnebril-, handschoenen-).

Activiteiten voor jeugdspelers

De jeugdtoss
Jeugdcompetitie
Hemelvaarttennis
Bitterballentoernooi
De jeugdtoss
Jeugdcompetitie
Hemelvaarttennis
Bitterballentoernooi
Meedoen is leuk en belangrijk!

Omdat alleen trainen te weinig is om het tennissen echt onder de knie te krijgen en omdat het leuk is om met veel kinderen te tennissen, gaan we ervan uit dat alle jeugdleden zoveel mogelijk deelnemen aan de activiteiten. Bij alle activiteiten wordt ook de jeugd van Oldehove en regelmatig ook de jeugd van Zuidhorn (Tiol) uitgenodigd.

Wil je als ouder ook meehelpen? Graag! Aanmelding kan bij: jeugdcommissieatc@gmail.com

Klussen voor de club

Als seniorlid van ATC draag je niet alleen de lusten, maar ook de ‘lasten’ van het lidmaatschap. Hoewel ‘lasten’… Met elkaar een toernooi organiseren, zorgen dat de baan er netjes bijligt, een stukje voor de website schrijven of lekkere broodjes klaarmaken is ook heel leuk en gezellig! En alleen als iedereen iets doet, blijft de club goed draaien.

Uit welke klussen kun je kiezen als je je inschrijft als lid?

Als lid van de jeugdcommissie help je mee met de organisatie van de talrijke jeugdactiviteiten zoals de toss, het schooltennis, en het bitterballentoernooi. Daarbij zorg je er ook voor dat de ouders betrokken worden en betrokken blijven. 

Jullie regelen de aankoop van alles wat in de kantine wordt verkocht (in overleg met de penningmeester). Bij clubactiviteiten verzorg je hapjes en zorg je dat er steeds iemand achter de bar staat om bestellingen op te nemen, uit te delen en te noteren.

Je wordt per tweetal ingedeeld in een rooster om het clubhuis schoon te maken: meubilair, vloeren, keuken, bar, toiletten, douches, ramen & vensterbanken, doeken verschonen. Momenteel is dat ongeveer 5 keer per jaar. Hoe meer schoonmakers, hoe minder vaak je hoeft …

Je wordt per tweetal ingedeeld in een rooster om de banen te onderhouden – een absolute noodzaak. Hulpmiddelen zijn aanwezig. Hoe meer banenonderhouders, hoe minder vaak je hoeft …

Jaarlijks controleren van de financiële administratie door twee leden-vrijwilligers. 

  • Sponsors werven en contact onderhouden met de sponsors. Een sponsorbord kost 100 euro per jaar. 
  • Afvalbakken (grijs, groen) naar de weg brengen en weer binnen halen; spullen voor mileiuboer langs de weg zetten (volgens gemeentelijke afvalwijzer).
  • Kleine repararaties doen, in en om het clubhuis: zoals batterijen vervangen, electra herstellen, wc-vlotter vervangen, kapotte tierips van sponsorborden vervangen. Maandelijks alles langslopen en kijken wat er nodig is.
  • Contactpersoon zijn voor de 50+-ers en jaarlijks een of meer activiteiten voor hen organiseren (overleggen met secretariaat).
  • De jaarlijkse Grote Club Actie bij ATC organiseren: jeugdleden inzetten om loten te verkopen.
  • Jaarlijks voor een goede doelen-collecte inschrijven (met hulp van het secretariaat) waarvan de helft van de opbrengst naar de ATC gaat. Bv: Jantje Beton, of het Oranjefonds. Ook organiseer je de collecte en charter je daarbij andere ATC-leden om te collecteren.
  • De was doen. Je kijkt geregeld in het krat achter de bar of er voldoende was is voor een wasbeurt, neemt de was dan mee naar huis, wast, vouwt op en legt tot slot alles terug (kastjes onder spoelbak). Gemiddeld vijf keer per jaar is het zover.
  • De twee plantenbakken op het terras verzorgen. Geregeld water geven (ze staan half overdekt), bij warmte en droogte 2 x per week, 1-2 x per jaar plantjes die verpieterd zijn, vervangen.  
Vragen

Heb je nog vragen of opmerkingen over een bepaalde commissie of een bepaald klusje, of wil je veranderen van klus, neem dan contact op met het bestuur. Mocht je belangstelling hebben voor een bestuursfunctie, meld je dan bij het secretariaat.

Belangrijk:

Er wordt op je gerekend! Kun je een keer niet, ruil jouw beurt dan met iemand anders en laat niet je clubgenoten voor jouw klusje opdraaien.