Met Theo terug in de tijd

28 oktober 2022

75 jaar meeden

Een stukje “uit de oude doos “

Zoals beloofd wil ik af en toe een klein verhaal of een leuke anekdote vertellen uit de bestaansgeschiedenis van onze ATC.

We vieren dit jaar ons 110 jarig bestaan, dat is zeker geen kleinigheid en er zullen niet veel verenigingen zijn, die ons dat kunnen nadoen, laat staan overtreffen.

Het was leuk om dit jaar dat goed georganiseerde feest mee te mogen maken, toch lijkt het me aardig om jullie even mee te nemen naar ons jubileumjaar van 1987, ons 75 jarig bestaan.

Op zaterdag 20 juni was het dan zover, bestuur en leden van de feestcommissie (wie waren dat ; Bert Talens, Wieneke Doornbos, Wouter en Addie van Rossum, Gert Kuis, Theo Vink, Chris Geijtenbeek en Gesina van der Vaart) hadden de voorbereidingen afgerond en kon het feest losbarsten.

De dag werd geopend door de toenmalige wethouder voor sport, Karel Knoester d.m.v. het hijsen van de jubileumvlag, de onthulling van het jubileumbord en uiteraard een korte toespraak met de gelukwensen namens de gemeente. De gehele dag werd er actief getennist en men had getracht om ook zoveel mogelijk oud-leden te bereiken en zo kwam er een oud-lid helemaal vanuit Zeeland, die vooraf nog eens in een boek had opgezocht hoe het spel ook alweer werd gespeeld en had wat kleding en een racket geleend om mee te kunnen doen.

Er was een beker te winnen, maar het ging uiteraard vooral om de gezelligheid. Het weer werkte mee en naast tennissen kon men in De Meeden terecht om te badmintonnen, tafeltennissen en sjoelen en ook voor de kleintjes was er de gehele dag oppas met spelletjes.

Naast het clubgebouw waren er marktkraampjes opgezet en daar kon men terecht voor koffie, frisdrank, soep, broodjes, hamburgers, gehaktballen etc. en men kon zelf pannenkoeken bakken of saté roosteren.

Na het tennistoernooi was er in De Meeden een receptie, waar diverse sprekers de revue passeerden, zoals wederom de wethouder, vertegenwoordigers van de KNLTB e.a. Na de drukbezochte receptie was er voor de avond een feest in stijl anno 1920, met live muziek en dansen, het moet gezegd, bijna alle feestgangers kwamen in kleding uit de tijd van onze oprichting. Er werd gedanst en gefeest tot in de late uurtjes.

Het was een geslaagde dag en voor de wat oudere jeugd werd er een week later een midzomernachtfeest georganiseerd in Caraïbische stijl met voor de gelegenheid verlichting op de banen. (nu gelukkig normaal, maar toen moesten er aggregaten met bouwlampen aan te pas komen..) daarnaast een tenniskamp op Schiermonnikoog en het feestjaar werd afgesloten met een musical in De Meeden, waarbij de geschiedenis van onze ATC centraal stond.

Voor enkele foto`s van de feestelijkheden, klik hier.

De volgende keer gaan we voetballen… Voetballen???? Onze tennisclub gaat voetballen?? Later meer ….

Theo Vink