Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Is er thuis te weinig geld om je kind te laten sporten? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen kan helpen! Voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar betaalt het fonds dan de contributie/trainingskosten en eventueel ook benodigdheden zoals een tennisracket.

Hoe werkt het?

Ouders/verzorgers kunnen niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Alleen een zogenaamde intermediair kan dat doen. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind of het gezin. De intermediair kent de spelregels en weet of het kind in aanmerking komt. Ook kan de intermediair de aanvraag regelen. In onze gemeente zijn de intermediair(s) te bereiken bij:

• Sociaal werk De Schans; klik hier
  • Humanitas Westerkwartier; klik hier
  • Stichting Leergeld Westerkwartier/Noorderveld; klik hier

Wil je een aanvraag indienen?

Vul dan alvast de ouderkaart in en neem die mee naar de afspraak met de intermediair. Voor de ouderkaart, klik hier.

Wat is de vergoeding?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie/trainingskosten en eventueel de benodigdheden. Voor een sportaanvraag is maximaal € 225 per kind per jaar beschikbaar. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub betaald. De ouders/verzorgers ontvangen eventueel ook een waardebon voor benodigdheden, die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.