Informatie voor beginners

Tennis is geschikt voor iedereen die het wil leren, vanaf een jaar of zeven, acht tot op hoge leeftijd. Er zijn zelfs veteranen die op hun 85ste nog een stevig partijtje kunnen tennissen. Natuurlijk is het voor de een gemakkelijker aan te leren dan voor de ander, en zal de een een hoger niveau bereiken dan de ander. Het voordeel van tennissen bij een vereniging is dat er altijd wel leden van vergelijkbaar niveau zijn, zodat je sowieso kunt enkelen (tegen een ander lid) of dubbelen (met zijn tweeën tegen twee andere leden).

• Wil je weten of je tennis een leuke sport vindt (en ATC een leuke vereniging), dan kun je bijvoorbeeld de jaarlijkse Open Dag bezoeken. Die vindt meestal plaats in de tweede helft van maart, op een zaterdag - houd de website in de gaten voor de precieze datum. Er worden dan gratis proeflessen (voor jeugd en volwassenen) gegeven door onze gediplomeerde trainer Stan Naaktgeboren en je kunt de sfeer bij ATC proeven. Bevalt het, dan kun je lid worden van ATC. Tijdens de Open Dag zullen er inschrijfformulieren beschikbaar zijn; bovendien is het formulier hier te downloaden.
  • Als je lid van ATC bent, kun je tennislessen nemen bij de tennisschool van Stan Naaktgeboren (zie hier), deelnemen aan de clubactiviteiten, en op eigen gelegenheid komen tennissen (zie hier, bij ‘Wat biedt het lidmaatschap van ATC’)
  • ATC is een gezellige, kleinschalige en laagdrempelige tennisclub met ongeveer 150 leden (senioren en jeugdspelers). Ongeveer een derde van de leden komt uit Groningen-stad (Reitdiep, De Held en andere wijken) en twee derde uit Aduard en omgeving. Er zijn diverse clubactiviteiten en veel leden spelen KNLTB-competitietennis in het voor- en najaar.
  • ATC heeft drie tennisbanen die het hele jaar door bespeelbaar zijn, behalve bij vorst, sneeuw en kort na zware regenval. Er kan ook ’s avonds na zonsondergang getennist worden. ATC beschikt over lichtmasten. ’s Avonds tennissen kan tot uiterlijk 23:00. Dan moeten de lichten uit zijn; dat is zo afgesproken met de omwonenden.
  • Tijdens clubactiviteiten en de competitie is de kantine open en kun je drankjes en versnaperingen kopen (noteren op je barkaart: map achter de bar). Wanneer de kantine open is, zijn ook de kleedruimtes toegankelijk (met douches). De meeste leden zijn overigens al omgekleed als ze naar de tennisbaan komen en leggen hun spullen in de kantine of op het terras.
  • Elke woensdagavond vanaf ca. 19:00 is er - als de coronasituatie het toelaat - toss voor alle senioren, en elke maandagmiddag vanaf ca. 13:00 voor senioren die dan niet op hun werk hoeven te zijn. Bij tossen worden achter elkaar dubbelpotjes getennist in steeds andere samenstellingen van duo’s die tegen elkaar spelen. Je kunt in je eentje komen en gewoon meedoen. Soms speel je met en tegen tennissers die beter zijn, een andere keer is het andersom en zul je je misschien een beetje moeten inhouden; dat hoort bij het tossen. De toss is een uitstekende gelegenheid om meer tenniservaring op te doen en om andere leden te leren kennen.
  • Jaarlijks zijn er de clubkampioenschappen enkelen en dubbelen. De data (vaak in juni en eind augustus) worden aangekondigd op de website en de leden ontvangen een mail met de uitnodiging zich op te geven. Het zijn altijd gezellige dagen waar veel leden aan meedoen en waarbij het terras, zeker bij de finalewedstrijden, goed bezet is met enthousiaste toeschouwers.
  • Ook voor beginnende tennissers is er de mogelijkheid om competitie te spelen (voor- en najaar): de zogenaamde 8/9 competitie, georganiseerd door de KNLTB (de getallen staan voor het beginnersniveau). Voor meer informatie, klik hier.