Tenniskids

Slechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar tennist. En dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven. De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids. Vanaf begin april 2007 werkt de Aduarder TennisClub ook met dit in Engeland succesvolle lesprogramma voor de allerkleinsten!

Tenniskids nu ook op  ATC!
Tennis is een moeilijke sport om te leren! Met de nieuwe lesmethode wordt aanleren van deze sport wellicht gemakkelijker! Met Tenniskids biedt ATC jeugdspelers (vanaf 4 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereiden de trainers van de ATC jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen! Naast de training wordt het tennisconcept ook waar mogelijk doorgevoerd in andere jeugdactiviteiten zoals de jeugdtoss op vrijdagmiddag en jeugdtoernooitjes.

Tenniskids Rood (4 t/m 8 jaar)
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.Voor de ouders aan de kant: in het begin wordt het tennisracket regelmatig aan de kant gelegd! In deze fase zijn tennisvaardigheden ook zonder racket goed te leren. Techniek is in deze fase nog niet zo belangrijk. De omstandigheden en materialen zijn bij wedstrijden aangepast; klein veld (2 keer servicevak met daartussen eventueel een laaghangend net) en zachte- of halfharde ballen (st-ballen en foamballen).

Tenniskids Oranje (7 t/m 8 jaar)
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer en worden gespeeld op ¾ velden en met halfharde st-ballen.

Tenniskids Groen (8 t/m 9 jaar)
Dé voorbereiding op hele baan  tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld, evenals de atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol. In deze fase worden de halfharde midballen gebruikt.

Spelenderwijs leren tennissen
Spelplezier en gefaseerd ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het bij het tenniskidsconcept om. Om kinderen te motiveren worden stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten bij de tennistraining gebruikt. Kortom: spelenderwijs leren de kinderen technisch en tactisch goed tennissen.Wie weet, levert het de ATC ook een aantal nieuwe talenten op.

Meer weten?
Hier
vindt alles over Tenniskids. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Jarno Goedhart (06 22140999) van Tennisschool De Ommelanden of met Monique Gelinck: jeugd@aduardertennisclub.nl